T O P
  • By -

[deleted]

Én e.v.-ként (igen, az evőkanalak is dolgoznak) annyit kérek, amennyit nem szégyellek. Sajnos szégyellős vagyok.


Matejola

Az éves céges buli biztos nagyon jó szokott lenni.


Cyberbird85

legalabb nincs baja a HR-nek ha szexelnek a dolgozok.


Durumbuzafeju

Még fölmondanak ketten és remélem pánikszerűen emelnek 20% -ot, különben kiürül a gyár.


AntelopePrior4258

Nem fognak.


globusporifera

0-ra számítok. Nem is emlékszek pontosan mikor volt utoljára, asszem kb. 1,5 éve.


susrev88

covid óta 0x volt emelés, előtte félévente (éves 10-15%) ki tudtam harcolni. most meg már izgulok, h mi ér meg többet, albi v a pénz.


Wasted_46

Az én szektoromban (pharma) akkor is volt 10-20%, amikor még az infláció 2-5% volt, szóval szerintem most 15-25% lesz az emelésem. Mondjuk nemrég váltottam céget, meg is duplázódott a fizetésem, szóval 0%nál sem sírnék. Kell a nagy emelés, mert worldwide ez a jellemző, és különösen a WFH elterjedése óta nagyon könnyű a konkurenciától toborozni, ha a mostani céged zsugori vagy nem ad elég WFH-t.


More-Cod2161

Teljesítmény alapján ennyi, vagy a cégnél mindenkinek egységesen emeltek?


Wasted_46

Egységesen (legalábbis a mi igazgatóságunkon, a többiről nem tudok) volt kb ennyi, teljesítmény alapján a bónuszt súlyozták. Illetve a legutóbbi néhány esetben fizetési sávokat is figyeltek, akinek kevesebb volt annak pár %al nagyobbat emeltek.


ambushka

Vicc… BioTech, 7%… Rohadtul keresem az uj helyeket de nem talalok semmi erdekeset.


Wasted_46

Nézel más jellegű pozíciókat is? Én az előző munkámhoz képest teljesen mást kezdtem csinálni amikor pharmába jöttem, aztán a legutóbbi váltásom óta inkább IT cég már, ahol vagyok, mint pharma. A fizetésem duplázódott amikor váltottam 2015ben az előző munkámból (kutatás) pharmába, aztán 2015 és 2021 között a multicégemnél megint kb megduplázódott az összesített emeléseknek köszönhetően, végül a tavaly év végi váltásnál megint megduplázódott. Cserébe amit most csinálok, annak köze sincs ahhoz amiből diplomám van. Ha maradtam volna abban ami a diplomám, akkor nekem se jönne ki az évi 10% sem.


ambushka

Mindig SAP-val kapcsolatos pozijaim voltak, de szinte mindegyik mas. Mostmar consultant pozikat nezek inkabb :)


Wasted_46

Az jó, különféle expert meg consultant pozíciók jól tudnak fizetni (különösen senior expert), főleg, hogy azokat tudod 100% remoteben is csinálni. Ez tudod mit jelent? Azt, hogy simán jelentkezhetsz egy londoni vagy tokiói céghez consultantnak, ők örülni fognak, mert elég lesz egy londoni fizetés 60%át adniuk, ami viszont még mindig a budapesti fizetés kétszerese, szóval te is örülni fogsz mint majom a farkának. A hátulütője, hogy nem csak a 10 db magyar konzulensnél kell jobbnak lenned, hogy felvegyenek, hanem a világ összes konzulensénél akik a világ minden tájáról jelentkeznek. Persze ehhez az egészhez kell, hogy élvezd is, amit csinálnod kell, szerintem különösen az IT-ben elég hamar ki lehet égni ha nem szereted a munkádat.


ambushka

A jelenlegi pozimban is az idom nagy resze process improvementre megy el, a csapat osszes reportjat kb en hoztam letre az elmult egy evemben, nagyon megszerettem SAPval dolgozni a 4 eves multis palyam alatt, igy egyelore nem erzem, hogy kiegnek benne. Valami olyasmi lenne a terv hosszutavon mint amit felvazoltal. Koszi, hogy leirtad a "torteneted", jo volt olvasni es koszi a megerositest is!


Loud-Bell-1828

Szintén pharma 5,1%.


Wasted_46

wow... magyar cég?


Oh_honey_1193

Januárban kaptam 10%-ot, amit úgy adtak elő, hogy csak nekem csak most, hogy ösztönözzenek blablabla. Valójában levezettem nekik, hogy ha felmondok és pl átmegyek a konkurenciához akkor alapból magasabb bérről indítanám a bértárgyalást, és az új ember akit fel kéne venniük a helyemre is jóval többe kerülne, mint én most. Ha marad a mostani inflációs tendencia (márpedig semmi sem utal rá, hogy ne maradna) akkor szeptemberben, de legkésőbb jövő év elején újra esedékes lesz egy min 10-15%-os emelés. És akkor még mindig csak ott tartunk, hogy kb értéktartó a fizetésem, de valós életszínvonal növekedést nem érhetek el. Év végi kompenzálásban nem reménykedem, max annyiban, hogy a bónusz teljesítést nem nézik olyan szigorúan és abból jöhet még plusz bér, és időnként ajándékkártyára is jön plusz pénz (a korábbi faszság ajándék pizza, fagyi, céges merch helyett).


indarye

3,7%, már be lett jelentve :,) És csak hónapok múlva, szóval valszeg felmondok, mielőtt életbe lépne.


ProZsolt

Áprilisban kaptam 3,5%-ot, augusztusban 30-70%-ra számítok.(másik cégnél)


Clag_Dust_Power_Pill

Én az elmúlt 2 évben kaptam 8%-ot. 2020-ban még magasnak számított a bérem. Most is, csak már nehezebben jövünk ki belőle. Nekem kell minimum 20% januárban, különben dobbantok.


sz4bo

Karácsonyi bonusz lesz = marcipánosat vagy zseléset szeretnél?


Hugotemviery

Én 35%-ot szeretnék kérni majd, így valószínűleg 25-re fogják lealkudni, amibe bele tudnék egyezni.


broccoship

Ez tetszik. Vesznek fel újakat?


Hugotemviery

Nem hiszem, elég specifikus munkakör (magyar futball)


RemoteSenser

Most erre mondanék valamit de banhammer lenne a vége.


Hugotemviery

Én kiváncsi vagyok rá azért 😄


RemoteSenser

Röviden annyi amúgy hogy a faszomat kapja bárki a magyar futballban, ne 25% emelést. Kaptatok már eleget a közösből no offense, nem tőled sajnálom, a szektortól úgy egészben.


Hugotemviery

Persze amúgy megértem, meg jogos is, viszont megvan ennek a szektornak is bőven az az oldala, ami miatt ki van az embernek a fa*a. Konkrétan az 52 hétvégémből 40 munkával telik az évben, a nyári 3 hét és a téli 3 hét szüneten kívül pedig képtelenség bármilyen többnapos programot tervezni, valamint olyan szerződéseink vannak, amik teljesen kiszolgáltatottá tesznek minket a vezetőségnek. Ez nem hiszti, de itt is bőven megvannak az árnyoldalak.


broccoship

Szerintem ez az összes sportra elmondható. Nyáron augusztus, télen december szabad. Irányított szabik és nem lehetsz beteg. Közben a munkanapok viszonylag lazák, mármint hétköznap, más leosztásban jön ki a 40 óra. A MÚSZ most hozott egy olyan szabályt, hogy verseny nem lehet vasárnap, ezzel támogatva az edzők hétvégéjét, azaz leválnak arról amit az atyaúristen (Széchy) mondott egyszer, hogy az edzőnek nincs magánélete és családja. Én csak félállásban csinálom, szóval én nem panaszkodom. Meg nálunk extra hiány van, mert nem jöttek vissza covid után sokan. Hozzátenném, hogy nyilván nem hisz a klubok jelentős százaléka nem bejelentett munkaviszonyban tartja az embereket, vagy kata-nak, vagy még az sem. Edit: a nálunk az úszásra utal, klubomban nincs ember hiány, csak lesz, ha 2x annyi gyerek akar jönni, mint eddig


Hugotemviery

Nálunk konkrétan minden meccs vasárnap van


broccoship

Na az szopó.


broccoship

Hmm bár ezzel alkuba hoztál a saját helyemen, az úszással.


setorn

Amilyen a mostani helyzet én örülni fogok ha lesz munkám év végére, nem hogy fizetésemelésre számítsak.


cookiecatmonsterr

Dettó, átérzem...nagyon is


AntelopePrior4258

True story. Mondjuk én a jobb fizetés reményében váltottam.


hipsteRRRR

Na jo, STIP STOP jovoheten en fogom ezt ujra megkerdezni!! /s


Proof_Worker

Fizetés emelésre? előbb meló kéne. :/


Cyberbird85

0 mert mar kaptam. Ev elejen kaptam 5%-ot majd mindenki a magyar reszlegen kapott 8%-ot mert latjak, hogy magas az inflacio, stb. Szerintem teljesen korrekt hozzaallas. Szimpatikus ceg.


[deleted]

Kaptam már április elején egy 11%-os emelést


mentholsdruid

semekkorara, kapzsi gecik ezek a tavol keletiek.


Bloodrose_GW2

Ev elejen van nalunk, "inflaciokovetes" volt (5% korul...) Az ev soran inkabb enyhe csokkenesre szamitok, mert a tervek szerint munkahelyet valtok, valami olyasmire, amiben kevesebb tapasztalatom van, de hosszabb tavon valoszinuleg jobbat tesz, mint tovabb tespedni a mostani helyemen.


krumplihouse

Nálunk nem emelik a fizetéseket központilag, de én kértem nagyjából ennyit még az év elején és megadták. Mondtam, hogy emiatt kell, a szakmai szempontok inkább csak formálisan játszottak közre.


caj69i

Ha nem kapok 50%-ot (nem fogok), akkor felmondok és más ajánlaton keresztül fogok. Amúgy valószínűbb, hogy külföldön végzem.


cfxkados

15% min


Puzzled_Bookkeeper_1

Nekem 23 volt, de a főnök még utólag rádobott egy keveset és így 25 lett. Így lett az alap fizetésem most annyi, amennyit már nem szégyellek a KSH statisztika ismeretében. (Autóipar)


[deleted]

Utoljára tavaly februárban kaptam 13%-ot, azóta semmit.


Fantastic-Adagio-420

ramegyek a duplara jovo ilyenkorig


megfog6od

20-22%-ot emelünk, pont most egyeztetünk felette (agrárium)


Husleves_22

Nálunk 16% szóval előrébb nem vagyunk.


---fatal---

13% emelést kaptam áprilistól. Ilyen infláció mellett jövőre is kelleni fog legalább ennyi a szinten tartáshoz.


cookiecatmonsterr

Ma felhivtak egy helyrol, ahova kertek fizetesi igenyt. Szakmai allas + inflacio, 250-et irtam. Fazon a telefonban : ez alkukepes? Es annak orulok, ha nem kernek kata-t. Nincs pofam megadni fizetest...budos eletbe nem fogok otthonrol elkoltozni, az is tuti


koszos09

Nálunk 20 százalék átlagban megvolt, mondjuk optimalizáltunk egy kicsit és egy-két gyengébb munkatárstól, meg néhány kevésbé "szerencsés" ügyféltől megváltunk. Amúgy mi szerződés szerint ceteris paribus minden évben az infláció mértékével emelhetjük a díjakat, azaz a decemberi adat lesz a következő év alapja.


Wasted_46

nájsz, nekem az volt a régi szerződésemben, hogy minden évben infláció +3% a kötelező emelés, de amíg ott voltam sosem adtak ilyen keveset


flamermeister

Idén kicsit több, mint 10% volt januárban, jövő év elejére megint ígértek minimum pár százalékot. Közben szerencsére egy tanfolyam elvégzésének ösztönzéseképp kaptam ezen felül is, meg ahogy haladok vele, nyárra megint be van ígérve. Csuklani nem kell tőle, de hát mérnök vagyok, nem IT-s, meg jelenleg még 1-2 évig semmiképpen nem lenne előnyös váltanom országon belül, és ezt a munkáltatóm is össze tudja rakni valószínűleg fejben :D


mzsp22

Nem lesz. Év elején emelik a cippit.


Disguised-Potato

Oktató, idén 0, 2 éve halogatják, jövőre mondták, hogy t-a-l-á-n.


Lord_Giano

LoL. Azután se kaptam amikor meglett a diplomám. Még lehúzok pár hónapot a tapasztalat érdekében aztán lépek


gpeti87

0-ra számítok. Közszférában nem repülnek a számok. 7 éve ugyanannyi a bér.


MindNmindegy

Nalunk savos berek vannak, igy esely sincs egyedi bert kialkudni. Aki megprobalja azt terroristanak titulaljak es likvidaljak. Kb masfel evente 15% az emeles, 5 eve dolgozom ott. Not grat, not terrible.


Xero_hun

Ceget valtottam, par evre elore letudtam az inflaciot.


ericTheRed3743

20% muszáj kifizetniük a kiégésemet.


EmotionalWorking

Normalisan emelni nem szokas, ellenben egy uj pozicio eleg jol tud hozni. En most duplaztam meg a bruttomat.


AntelopePrior4258

Év elején van, nem?